Gandhi zei zo pakkend: ‘de toekomst hangt af van wat je NU doet’

Je kan zelf jouw toekomst maken door bepaalde keuzes te maken en beslissingen te nemen. Uiteraard ben je afhankelijk van wat er om je heen in de wereld gebeurt en ben je afhankelijk van anderen, maar dan nog blijf je regisseur van jouw leven en succes.

Zelf vind ik de start van een nieuw jaar altijd verfrissend. Een nieuwe agenda, yep ik houd nog van de ouderwetse papieren agenda), nieuwe doelen, nieuwe uitdagingen. Wat gaat 2021 ons brengen?

In maart zijn de verkiezingen voor de tweede kamer. Wat gaat dit onze branche brengen? Minister van financiën Wopke Hoekstra heeft een wetswijziging ingediend dat onze branche zal veranderen. Komt er daadwerkelijk een verplichte transparantie op de schadeprovisie bij particulieren? Wat gaat er veranderen aan de bij ons zo bekende PE – rondes?

En welke invloed gaat de Corona – crisis nog hebben op onze branche? Ook onze branche gaat hier de gevolgen van ervaren, zover onze collega – adviseurs dit nog niet hebben meegemaakt in 2020. Helaas zullen er faillissementen volgen vanuit deze crisis, niet alle ondernemers zullen hun hoofd boven water kunnen houden als de overheidssteun stopt. Ben je als adviseur bijvoorbeeld veel werkzaam in een bepaalde branche, zoals de evenementen en de horeca? Wat betekent dit dan voor jouw kantoor?

Ondanks alles wat van buiten op jouw kantoor afkomt, jij kan aan het roer staan en keuzes maken. Het is jouw kantoor en jouw toekomst.
Misschien kan je je specialiseren in een bepaald onderdeel van ons vak, misschien kan je je richten op een andere branche en het gaan volgen van de opleiding risicomanagement is wellicht het beste advies!
Ook nu weer tijdens deze crisis kan ik mijn klanten blijven adviseren vanuit de rol als risicomanager. Zij hebben behoefte aan een luisterend oor en een adviseur dat verder denkt dan het in orde maken van de benodigde verzekeringen.

En eerlijk is eerlijk, ik maak mij geen zorgen over de naverrekeningen die komen gaan. Bedrijven maken lagere omzetten, hebben medewerkers ontslagen, premies van diverse verzekeringen zullen lager uitpakken, met daarbij ook de provisies op deze verzekeringen. Het werken op fee – en abonnementsbasis geeft zowel mij als mijn klanten rust en helderheid.

Wat ga jij (anders) doen in 2021?