De kracht van samenwerken

Samenwerken, doe jij het al? En zo ja, in welke vorm en met welke partijen?
Ik heb bewust voor de zakelijke markt gekozen, zowel op schade – als inkomensgebied. Dat betekent echter niet dat ik mijn relaties een breed dienstenpalet wil en kan aanbieden. Vanuit mijn ideeën over het ontzorgen van mijn relaties en vanuit de gedachten van het risicomanagement wil ik  meerdere diensten aanbieden. Dit kan ik alleen doen als ik zorg voor goede samenwerkingen met diverse specialisten.

Afgelopen week heb ik een mooie vorm van samenwerking meegemaakt, ik neem je graag mee in dit praktijkvoorbeeld.

Een relatie van mij kocht een niet gebruikelijk voertuig waar geen reguliere verzekeraar om stond te springen om deze te verzekeren. Via één van mijn bevriende adviseurs kwam ik terecht bij De Financiële Balie in Veenendaal. Door Marc Poort ben ik zeer goed en adequaat geholpen. Zonder dat hij mij of mijn relatie kende ging hij aan de slag om zo snel mogelijk een goede oplossing te vinden. Samen met hem is het mij gelukt mijn klant te ontzorgen, of zoals mijn klant dat noemde: ont-stressen. Marc heeft ingangen die ik niet heb en hierdoor hebben we de zaak kunnen regelen voor mijn relatie. Een hele fijne vorm van samenwerken!

Samenwerken kan dus met specialisten uit andere vakgebieden, maar zeer zeker ook met vakgenoten. Je hoeft niet altijd alles zelf te doen.
Laat de angst om zaken te doen met concurrenten los. Er zijn voldoende klanten die bediend dienen te worden en voor iedere adviseur is er een doelgroep en klantengroep. Zodra je deze angst los laat kan je op een zeer prettige manier samenwerken met collega-adviseurs.