Afgelopen vrijdag (4 oktober) stond de eerste Masterclass ‘Het Nieuwe Verzekeren’ op het programma. Met een groep van zes zeer enthousiaste deelnemers gingen we aan de slag met de visie en ideeën vanuit het  boek ‘Het Nieuwe Verzekeren’

Onderwerpen als het verschil tussen het verleden en het heden, de veranderde behoefte van de eindklant en het slaan van de brug tussen risicomanagement en assurantieadvies kwamen aan bod.

Na de welverdiende lunch gingen de deelnemers aan de slag met het maken van een eigen ACTIE  – plan en stonden zij stil bij de WHY binnen hun werkzame leven. Waarom doe jij wat je doet en waarom ben jij daar goed in? Uiteindelijk hebben we actief met elkaar gesproken over de manieren van nieuwe business doen en hoe je je als risicomanager kan onderscheiden van andere adviseurs.

Zomaar een paar kreten vanuit de evaluatie onder de deelnemers:

Met name de interactie en ervaringen van de groep en Barbara heb ik als zeer prettig ervaren.
Wat een fijne prettige open sfeer, je mag je laten zien aan je klant, een eyeopener.
Ik vond het een prettige ontspannen dag waarin we zeer leerzaam bezig zijn geweest.
Heel fijn om binnen een kleine groep actief aan de slag te gaan, waardoor je ook van de anderen leert. Hierdoor werd het een leerzame en leuke dag!
Ik heb geleerd dat goed advies beloond mag worden, wees niet bang om een waarde aan jouw advies te hangen.
Het was een leerzame en interessante dag die zeer persoonlijk en doeltreffend werd aangevlogen.

Kortom, ik kijk terug op een zeer geslaagde dag waarin ik deze zes collega-adviseurs een kijken in mijn gedachten heb mogen geven. Komende vrijdag staat de Masterclass ‘Risicomanagement in de praktijk’  op de agenda en ik hoop dat deze deelnemers met net zoveel enthousiasme het weekend ingaan vrijdagmiddag.