Onlangs ben ik door de Goudse Verzekeringen gevraagd om een rol te vervullen binnen een groeiprogramma van Growth Class, namelijk het Grow Impact programma. Grow Impact helpt sociale ondernemingen om groei te realiseren met hun bedrijf zowel qua impact als omzet. Inzichten worden aangereikt door de groep en deelnemers worden persoonlijk begeleid om groeidoorbraken te realiseren én daarbij de kwaliteit en gezondheid van hun bedrijf te bewaken.

De Goudse Verzekeringen is naast de Rabobank en EY sponsor en partner van dit mooie programma en hebben mij als register risicomanager gevraagd om een stuk inhoud aan het programma te verzorgen. Uiteraard heb ik dit met veel plezier gedaan!

Met ondernemers spreken over hun ondernemingen en de eventuele risico’s die de continuïteit van hun onderneming in gevaar kunnen brengen vind ik nog steeds één van de leukste facetten van mijn werk.

Nadat de deelnemers een vragenlijst voor mij hadden ingevuld over hun bedrijf en over de risico’s die zij wellicht lopen heb ik een online live training gegeven over risicomanagement. Tof op te merken dat de deelnemers na afloop bewuster van de risico’s waren en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag zijn gegaan. Tijdens de officiële afsluiting van het programma, de Dragons Den, hebben de deelnemers ieder hun groeiplannen voor een publiek gepitched. Ik zat samen met drie anderen in de jury als Dragon. We mochten feedback geven maar zeker ook kritische vragen stellen aan de deelnemers. Respect voor de deelnemers, ze stelden zichzelf kwetsbaar op en hadden een goed verhaal!

Al met al een hele gave ervaring om weer eens op een andere manier als risicomanager aan de slag te zijn. Ik kijk uit naar de volgende groep van 2019, die start in september a.s.
Er kunnen nog sociaal ondernemers aansluiten bij de volgende groep. Ben of ken jij een sociaal ondernemer die aan de slag wil met de groeiplannen voor de toekomst van de onderneming? Via deze link kan je meer informatie vinden https://www.growthclass.co/growimpact/